Sammutinhuolto

Olemme TURVANASI-ketjuliike. Toimintamme perustuu laatuun ja noudatamme toiminnassamme Turvanasi-ketjun laatukäsikirjaa.

Käsisammuttimien tarkastus ja huolto sekä sammuttimien myynti:

Ma-La klo 6-20
Su klo klo 8-20
TEBOIL HELSINGINTIE
Helsingintie 32, Salo
(Takatalon TB)

Tuo sammuttimesi tarkastettavaksi Teboilille. Tarkastajan aikataulu on esillä myymälässä. Saat tarvittaessa laina-sammuttimen tarkastuksen ajaksi.


Tuodessasi laitteen tarkastettavaksi, täytä vain yhteystietosi myyjän antamaan lomakkeeseen. Maksu suoritetaan, kun noudat valmiin työn. Mikäli tarvitset tarkastuksen useaan kiinteistösi sammuttimeen, täytä yhteydenottolomake, niin tarkastajamme tulee paikalle.

Mikäli sammuttimesi tarvitsee huoltoa tai koeponnistuksen, sammutinhuoltajamme ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse.

Saat kauttamme myös Hiilidioksidi-säiliöiden (CO2) täytöt sekä muiden painelaitteiden koeponnistukset (esim. kaasusäiliöt, sukelluspullot)


Tuotteet ja tarvikkeet

Valikoimiimme kuuluvat laadukkaat Gloria-alkusammutusvälineet sekä muut turvallisuustuotteet aina palovaroittimista liikenteenohjauslaitteisiin ja tarvikkeisiin. Kysy lisätietoa!

Sammuttimien tarkastus ja huolto

Varsinais-Suomen Turvallisuuskoulutus huolehtii kaikkien kiinteistöjen käsisammuttimien asianmukaisesta tarkastuksesta sekä huollosta. Sammuttimet tulee tarkastaa ja huoltaa säännöllisin väliajoin niiden toimintakunnon turvaamiseksi. Huollettu sammutin estää tehokkaasti palosta aiheutuvien sekä henkilö- että ympäristövahinkojen syntymistä. 

Säännöllisellä tarkastuksella ja huollolla toimivat sammuttimet

Sammuttimien tarkastuksessa ja huollossa on noudatettava kunkin käsisammutinmallin ohjeita sekä sammuttimia koskevia säädöksiä. Tarkastusväli riippuu sammuttimien säilytysolosuhteista. Jos sammutinta säilytetään esimerkiksi kosteudelle tai lämpötilojen vaihteluille altistuvissa tiloissa, sen toimintakunto on tarkastettava joka vuosi. Jos sammutinta säilytetään puolestaan kuivissa ja tasalämpöisissä olosuhteissa, sammutin riittää tarkastettavaksi kahden vuoden välein.

Sammuttimien huolto tehdään jokaisen käyttökerran jälkeen sekä valmistajan ohjeissa mainituin huoltovälein, jotka vaihtelevat sammutintyypistä riippuen vähintään 5 vuodesta 10 vuoteen. 

Huolehdimme myös väestönsuojien tarkastuksista, pelastussuunnitelmien laadinnoista sekä muista turvallisuuteen liittyvistä asioista.

Väestönsuojan tarkastus

Pelastuslain mukaan kiinteistön omistaja on vastuussa, että väestönsuoja on huollettu ja tarkastettu ajallaan.

Koulutetun väestönsuojan tarkastajan suorittama lakisääteinen tarkastus ja tarkastuspöytäkirja. Väestönsuojan tarkastus tulee suorittaa 10 vuoden välein ja väestönsuojan vuosihuolto vuosittain.

Tarkastuksen sisältö riippuu tarkastettavan suojan iästä ja luokasta.

TARKASTUS SISÄLTÄÄ:

  • Ovien ja luukkujen tiivisteiden tarkastus
  • Sulkuteltan tai sulkuhuoneen tarkastus
  • Ylipaineventtiilien tarkastus
  • IV-koneen toimintakunnon tarkastus (Öljyt, suodattimet, mittaristo ja koekäyttö)
  • Väestönsuojamateriaalin inventaario (Suojan ja suojeluhenkilöstön varusteet)
  • Jakokanaviston tarkastus
  • Sulkuventtiilien tarkastus (Viemäri)
  • Sirpalesuojauksen tarkastus
  • Suojan merkintöjen tarkastus
  • Läpiviennit ja palo-osastointi sekä savunpoisto

Tarkastuksesta laaditaan tarkastuspöytäkirja, joka toimitetaan tilaajalle.

Tarvittaessa opastamme väestönsuojan hoitajan suorittamaan väestönsuojan vuosihuollon ja laatimaan vuosihuoltopöytäkirjan. Väestönsuojan tarkastus tulee suorittaa 10 vuoden välein ja väestönsuojan vuosihuolto vuosittain.

Väestönsuojan tiiveyskoe

Kun väestönsuojassa on suoritettu kuntotarkastuksessa havaitut tarvittavat korjaustyöt, on suoja valmis tiiveyskokeeseen. Tiiveyskokeessa tarkastetaan suojan rakenteiden ja läpivientien tiiveys ylipaineistamalla suoja.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!